Museummedaille uitgereikt aan Martijn Sanders

11 oktober 2016

Minister Jet Bussemaker (cultuur) heeft de Museummedaille uitgereikt aan de heer Martijn Sanders. Hij krijgt de koninklijke onderscheiding vanwege zijn inzet voor het Nederlands kunstbezit. De onderscheiding is vervaardigd bij de Koninklijke Nederlandse Munt.

Museummedaille
De Museummedaille werd in 1816 in het leven geroepen door Koning Willem I als blijk van erkentelijkheid voor personen die belangrijke schenkingen deden ten behoeve van de wetenschaps- en kunstverzamelingen van de koning. Sindsdien is de medaille ruim 100 keer uitgereikt. Tegenwoordig gebeurt dat bij gelegenheden van uitzonderlijk museaal belang aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de collecties van Nederlandse musea.

Martijn Sanders heeft zich vele jaren belangeloos ingezet voor het Nederlands openbaar kunstbezit, onder meer als voorzitter van de Vereniging Rembrandt van 2009 tot 2016. Als groot kunstliefhebber was zijn inzet gericht op het versterken en verrijken van de collecties van de Nederlandse kunstmusea, zodat topkunst voor iedereen toegankelijk wordt. Onder zijn voorzitterschap groeide het kunstmecenaat en daarmee de steun die de Vereniging Rembrandt aan kunstaankopen kon geven aanzienlijk. Daarnaast heeft hij als privépersoon een aantal belangrijke schenkingen gedaan aan Nederlandse musea, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam.

bron: museumactueel.nl / foto: Fred Ernst


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close