Nieuw-Zeeland krijgt Hobbit-munt

16 oktober 2012

Uit het nieuws:
Nieuw-Zeeland voert ter ere van de film The Hobbit, de voorloper van de Lord of the Rings-filmreeks, een nieuwe munt in. Vanaf 1 november kunnen de inwoners van het land betalen met onder meer Bilbo Baggins en Gandalf the Wizard, twee hoofdfiguren in het verhaal.


De muntstukken worden erkend als officieel betaalmiddel, al verwacht de Nieuw-Zeelandse Postmaatschappij, die de munten uitbrengt, dat de verzamelwaarde vele malen hoger ligt dan de oorspronkelijk waarde.

De duurste uit de reeks, het muntje van 10 Nieuw-Zeelandse dollar, wordt nu al geschat op een waarde van 3695 dollar. De goedkoopste, het stuk van 1 dollar, zal waarschijnlijk ook rond het dertigvoudige opbrengen.

Het is nog niet zeker of de munten ook beschikbaar komen bij de Koninklijke Nederlandse Munt. Houd hiervoor onze website in de gaten.

Bron: spitsnieuws.nl


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close