Nieuwe Nederlandse herdenkingsmunt: het Tulpen Vijfje

01 maart 2012

Het Tulpen Vijfje is de allernieuwste Nederlandse herdenkingsmunt. Deze munt wordt uitgegeven ter ere van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije.


In 1612 werd Cornelis Haga Nederlands eerste ambassadeur in Istanbul. De handel tussen Nederland en Turkije bloeit vanaf dat moment op. In de zestiende eeuw kwam de tulp vanuit Turkije naar Europa. Die leidde in Nederland tot de ‘tulpengekte’, en groeide uiteindelijk uit tot nationaal symbool.

De allereerste officiële Nederlandse Herdenkingsmunt in kleur
Naast de circulatie kwaliteit, Zilver Proof en Goud Proof bieden wij u vanaf nu bij elke herdenkingsmunt de verzilverde 5 euromunt aan in BU-kwaliteit! Daarnaast bieden wij nog een unieke uitgifte aan. De allereerste officiële Nederlandse Zilveren herdenkingsmunt in kleur! Deze uitgifte is alleen verkrijgbaar in de Gekleurde Zilveren Tulpenset. Een set met het Tulpen Vijfje in de kleuren van de Nederlandse vlag: rood, wit, blauw en oranje!

De nieuwe Herdenkingsmunt het Tulpen Vijfje: een waar verzamelobject!


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close