Nieuwe herdenkingsmunt 2010 'Nederland - Waterland'

24 september 2010

Uit het nieuws:

Nieuwe herdenkingsmunt 2010 ‘Nederland – Waterland’
De tweede herdenkingsmunt van 2010 heeft het thema ‘Nederland - Waterland’. Voor verzamelaars een Zilveren 5-euromunt en een Gouden 10-euromunt, uiteraard in de allerhoogste kwaliteit Proof.

Water zit ons in het bloed
Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We spelen, zwemmen en vissen erin, we gaan door de regen op de fiets naar werk en school en wie heeft als kind geen slootje gesprongen? Zonder natuurlijke en kunstmatige waterwerken zou de helft van Nederland zelfs onder water staan.

De inspiratie van de ontwerper
Kunstenares Esther Tielemans gaf, in samenwerking met Raza grafisch ontwerp en Thomas Bennen, vorm aan Het Waterland Vijfje.
Het geconstrueerde Nederlandse landschap en de bewaking tussen land en water vormen daarbij in gestileerde vorm het uitgangspunt. Op de voorzijde benadrukt de horizon het contrast tussen land en water: hoog versus laag en mat versus glans. De beeltenis van Koningin Beatrix spiegelt net als de tekst in het water. Op de keerzijde van de herdenkingsmunt verdeelt de verticale as het land in laag en hoog. Het lage deel zou onder water staan zonder onze waterwerken. Het Waterland Vijfje is zowel grafisch als technisch een bijzonder kunststuk en verbeeldt op esthetische wijze vele eeuwen vaderlandse waterhistorie.

Klik hier voor meer informatie over de Zilveren 5-euromunt en de Gouden 10-euromunt.

waterland zilveren vijfje en gouden tientje
 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close