Nieuwe officiële Nederlandse herdenkingsmunt: het Beeldhouwkunst Vijfje!

23 augustus 2012

Het Beeldhouwkunst Vijfje is de allernieuwste Nederlandse herdenkingsmunt. Deze munt wordt uitgegeven ter ere van Nederland en de Beeldhouwkunst. De munt bevat een Europa-ster, omdat het thema van het Europa-ster programma dit jaar Europese kunst en kunstenaars is. De munt is daarom internationaal ook erg geliefd.Het ontwerp
“Deze munt is beeldhouwkunst”, aldus de twee ontwerpers Mirjam en Hester Mieras. Het abstracte ontwerp laat op de voorzijde Koningin Beatrix op verschillende manieren uitkomen op de munt, afhankelijk van de lichtinval. 


Op de keerzijde is de muntwaarde uitgeschreven in letters, deze vormen samen een sculptuur.

De uitgiften
Deze herdenkingsmunt komt uit in de volgende kwaliteiten: Zilver Proof, Goud Proof, BU-kwaliteit en circulatie-kwaliteit. Bekijk hier alle uitgiften.

Win twee kaarten voor de Eerste Slag
Als u voor 30 augustus online het Beeldhouwkunst Vijfje in Zilver Proof bestelt dan maakt u automatisch kans op twee kaarten voor de Eerste Slag op 10 september. Ook als u een abonnement heeft of nu afsluit op de Nederlandse herdenkingsmunt 5 euro in Zilver, maakt u kans op de twee kaarten! Lees hier de actievoorwaarden.

 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close