Nieuwe officiële T. rex penning in coincard en Zilver Proof | Bestel nu!

10 september 2016

Nu verkrijgbaar: de T. rex penning 2016 in BU-kwaliteit in coincard. De nieuwste officiële uitgifte verschijnt speciaal ter ere van de komst van het skelet van Tyrannosaurus rex ‘Trix’ naar Nederland, en wordt uitgegeven in samenwerking met Naturalis. De T. rex is een van de drie best bewaarde skeletten ter wereld en de enige buiten Noord-Amerika.

Voor het eerst is glow-in-the-dark toegepast op een officiële uitgifte van de Koninklijke Nederlandse Munt. Exclusief op de Zilver Proof uitgifte!


Trix arriveerde eind augustus onder grote publieke belangstelling in Leiden. Het skelet werd gevonden in Montana en een team van paleontologen van Naturalis heeft daar meegeholpen om de botten uit de aarde te halen. Bijzonder daarbij was dat Trix bijna helemaal compleet bleek te zijn.

Tot vorige week donderdag is Naturalis samen met een team van het Amerikaanse Black Hills Institute bezig geweest met het opbouwen van de T. rex. In drie dagen tijd zijn de 300 botten weer in elkaar gezet tot een volledig skelet.

Pas nadat het geraamte op haar plaats stond, kon de Koninklijke Nederlandse Munt aan de slag met het vormgeven van het ontwerp van de penning, deze is namelijk gebaseerd op het daadwerkelijke skelet dat in Naturalis te bewonderen is!


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close