Nog 1 dag voor de Royal Wedding

28 april 2011

Dertig jaar lang moesten de Britten wachten voor ze weer een huwelijk in het koningshuis zouden meemaken. In 1981 zei Diana het ja-woord tegen kroonprins Charles. En vrijdag is het de beurt aan haar zoon, prins William.

De bruiloft zal plaatsvinden in Westminster Abbey, de kerk die traditioneel de plaats is waar kroningen en begrafenissen van leden van de Britse vorstenhuizen plaatsvindt. Zo ligt ook onze Willem III van Oranje in deze kerk begraven. Voor Prins William heeft de Westminster Abbey ook een speciale betekenis. In 1997 werd hier de uitvaartdienst van zijn moeder Prinses Diana gehouden.

Prins William zal geen ring dragen na zijn huwelijk. Dat alleen Kate straks een gouden trouwring draagt, is een keuze van het paar zelf, aldus het Britse paleis. De ring wordt gemaakt van een stuk goud uit een goudmijn in Wales, dat al jaren in het bezit is van koningin Elizabeth. Ze heeft een deel van het goud aan haar kleinzoon geschonken. De trouwring van koningin Elizabeth, die van haar moeder en die van prinses Diana waren ook van dit goud gemaakt.

Ter ere van het huwelijk is een speciale herdenkingsmunt van vijf pond geslagen. Op de munt is het paar en profil te zien, terwijl ze elkaar aankijken. De Koninklijke Nederlandse Munt heeft een geringe oplage kunnen bemachtigen die we u graag aan willen bieden.

De bruiloft zal vanaf vrijdag 10:00 live te volgen zijn via livestream op The Royal Channel, de officiële Royal Wedding YouTube-pagina.

Bron: www.nos.nl


 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close