Officiële zilveren VOC-uitgiften

30 oktober 2014

In 1652 arriveerde Jan van Riebeeck met de beroemde VOC-schepen de Goede Hoop, de Dromedaris en de Reijger in de Tafelbaai, Zuid Afrika. Als ode aan 360 jaar Kaap de Goede Hoop brengt de Koninklijke Nederlandse Munt in samenwerking met de Zuid-Afrikaanse Cape Mint de prachtige Pioniersset uit. In de set vindt u de officiële Sterling Zilveren replica van de ‘VOC Scheepjes Gulden 1802’. De set is gecompleteerd met drie puur zilveren bars met verfijnde afbeeldingen van de drie schepen. De achtergrond van de drie zilveren bars vormen samen het VOC-logo.

Nog een bijzondere uitgifte in het teken van de VOC is de officiële zilveren herdenkingsmunt, de eerste met een originele, handgemaakte Delfts Blauwe inzet van ‘Koninklijke Porceleyne Fles’. De Cook Islands VOC 2014. Deze unieke munt is geslagen in 50 gram zuiver zilver.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close