Onthulling bijzondere 2 euromunt 2014: de 2 euro Koningsdubbelportret

10 april 2014

Primeur: de 2 euro Koningsdubbelportret! Na de 2 euro Dubbelportret 2013 en de introductie van de nieuwe Nederlandse euromunten begin 2014 verschijnt in mei de 2 euro Koningsdubbelportret. Hiermee wordt afscheid genomen van de muntontwerpen met het vertrouwde portret van onze voormalige vorstin Beatrix. Samen met het Dubbelportret en de nieuwe euromunten completeert het Koningsdubbelportret een bijzondere munttrilogie rondom de troonswisseling.

Vanaf dinsdag 29 april om 9.00 uur is de munt verkrijgbaar in onze webwinkel. Op dat moment wordt ook het assortiment rondom deze 2 euro herdenkingsmunt bekendgemaakt. Wat eerder al bekend was is dat deze munt in Proof-kwaliteit ook onderdeel is van de Proofset 2014. Deze set is nog zeer beperkt beschikbaar!

Het ontwerp
Het ontwerp van de 2 euro Koningsdubbelportret 2014 is gemaakt door de Koninklijke Nederlandse Munt. Het ontwerp is, net zoals het eerste Dubbelportret van 2013, van de hand van modelleur Pannos Goutzemisis. Voor zijn ontwerp heeft hij zich laten inspireren door de Gulden Dubbelportret uit 1980 en de stijl van munten en penningen uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Dit is terug te zien in de keuze van de typografie en in de scherpere lijnen die hij gebruikt heeft in zijn ontwerp. Hoewel hij in het eerste Dubbelportret 2013 meer zachte lijnen heeft gebruikt, zijn beide ontwerpen traditioneel en klassiek.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close