Ontwerp herdenkingsmunt 50 Jaar WNF

17 augustus 2011

Het muntontwerp van het 50 jaar Wereld Natuur Fonds Vijfje is ontstaan in een muntworkshop op de Rijksakademie. Willehad Eilers is de beeldend kunstenaar wiens ontwerp tot munt is geslagen.Een munt als een sculptuur, dat was de uitdaging die multidisciplinair kunstenaar Willehad Eilers (1981) zichzelf oplegde bij het ontwerp voor het 50 jaar WNF Vijfje. Zijn inspiratie leidde hem tot een boom op een munt: de kleinste boom op aarde, compleet met kroon en wortels.

De voorzijde van de WNF herdenkingsmunt toont ons de kroon van een boom, met centraal daarin het portret van Koningin Beatrix. Op de keerzijde van de munt zijn de wortels van de boom weergegeven, die nodig zijn om de boom te voeden en te laten bloeien. De munt zelf is hierin de stam van de boom, die beide elementen met elkaar verbindt. Een spectaculair ontwerp in 3D. Wilt u meer te weten komen over het ontwerp? Kijk dan hier.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close