Oranje Leeuwinnen Penning

06 augustus 2017

Voor het eerst in de geschiedenis is het Nederlands vrouwenvoetbalelftal Europees Kampioen geworden. Ter ere van deze gebeurtenis heeft de Koninklijke Nederlandse Munt de Oranje Leeuwinnen penning uitgegeven.

Oranje Leeuwinnen penning

In het ontwerp van de penning staat een voetbalster centraal. De ringen rondom zijn de geluiden die steeds sterker worden en zich razendsnel verspreiden zoals de populariteit van het vrouwenvoetbal. Op de andere zijde staat het logo van het vrouwenvoetbal afgebeeld. Deze officiële uitgifte past in de KNM-reeks van sporthoogtepunten, zoals de 100e Nijmeegse Vierdaagse penning 2016 en de Kampioenspenning Feyenoord in 2017. De penning is geslagen in de kwaliteit Briljant Uncirculated en was tot en met woensdag 9 augustus 12 uur voor € 9,95 te bestellen op de website van de Koninklijke Nederlandse Munt.

Oplage
Op woensdag 9 augustus 12:00 is de definitieve oplage bepaald op 10.350 stuks. 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close