Primeur: Waarnemend Muntmeesterteken

26 januari 2016

Met het vertrek van Maarten Brouwer als Muntmeester wordt ook een periode van bijna 15 jaar munten met het Muntmeesterteken Koerszettende Zeilen afgesloten. Na 15 bijzondere muntjaren wordt het stokje nu tijdelijk overgedragen aan Waarnemend Muntmeester Kees Bruinsma. Alle munten in 2016 dragen daarom het Waarnemend Muntmeesterteken. Een unieke gebeurtenis, die voor het laatst in 2002 plaatsvond. Dat maakt de uitgiften van 2016 op voorhand al uniek!
Als sinds 1807 worden munten voorzien van een Muntmeesterteken. Dit is een persoonlijk signatuur van de Muntmeester zelf. Bij een Waarnemend Muntmeester is het gebruikelijk dat het Muntmeesterteken van zijn voorganger wordt gebruikt, met een kleine toevoeging. In dit geval het Muntmeesterteken Koerszettende Zeilen met een ster. De laatste keer dat er een Waarnemend Muntmeester afgebeelde stond was in 2002, namelijk de Vruchtdragende Wijnrank met ster.

Onder verzamelaars zijn munten met een Waarnemend Muntmeesterteken zeer geliefd, vooral omdat het niet vaak voorkomt. De eerste muntsets met het Waarnemend Muntmeesterteken zijn de BU-set Nederland 2016 en de Proofset Nederland. Maar ook de Gouden en Zilveren Dukaten en overige uitgiften 2016 zijn voorzien van het teken Koerszettende Zeilen met ster.

Wat is uw favoriete Muntmeesterteken? Laat het ons weten en maak kans op de BU-set 2016!


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close