Primeur: bekendmaking thema eerste officiële vijf euro herdenkingsmunt 2012

24 november 2011

De eerste vijf euro herdenkingsmunt van 2012 heeft het thema ‘400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije’. Voor verzamelaars slaat de Koninklijke Nederlandse Munt een Zilveren vijf euromunt en een Gouden tien euromunt, uiteraard in de allerhoogste kwaliteit Proof.

Nederland en Turkije
De eerste contacten tussen Nederland en Turkije stammen al uit de middeleeuwen. Toen bezochten Nederlanders Turkije toen ze op doorreis als pelgrim of op kruistocht waren. In 1612 kwam de eerste Nederlandse ambassadeur, Cornelis Haga, in Istanbul aan en startten de diplomatieke betrekkingen tussen beide landen.

Op dit moment is er nog geen informatie beschikbaar over het ontwerp en wanneer de munt wordt uitgegeven. Houd onze website of Facebook pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close