Prinses Máxima bezoekt Wijzer in geldzaken Parade

19 mei 2011

Uit het nieuws:

Prinses Máxima heeft op 18 mei in IJmuiden de Wijzer in geldzaken Parade bezocht, een reizende interactieve tentoonstelling om jong en oud financieel bewuster te maken. Het Verbond gaf tijdens dat bezoek een gastles over omgaan met risico’s, aan de hand van het spel Fix je Risk.

CentiQ, Wijzer in geldzaken timmert flink aan de weg om het financieel bewustzijn in Nederland te vergroten en dat is niet voor niets: uit onderzoek blijkt dat twee derde van de jongeren moeite heeft met omgaan met geld, waardoor ze (later) in de problemen komen. In CentiQ participeren zo’n veertig organisaties (waaronder ook het Verbond van Verzekeraars) die samen werken aan een financieel bewuster Nederland. Prinses Máxima is erevoorzitter van het platform.

Als afsluiting van het bezoek sprak Prinses Máxima over schuldpreventie bij gemeenten met onder meer vertegenwoordigers van de gemeente Velsen, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Divosa, GKB Groningen, de Hogeschool van Utrecht en CentiQ zelf. Veel van de partijen werken samen bij de ontwikkeling van de SchuldPreventiewijzer, die eerder dit jaar werd gelanceerd. Tijdens het gesprek is gesproken over de integrale aanpak van preventie binnen gemeenten en over de betrokkenheid en voorbeeldrol van ouders.

Bron: www.verzekeraars.org


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close