Queen Elizabeth 60 jaar op de troon

06 februari 2012

Uit het nieuws:

De Britse koningin Elizabeth is vandaag 60 jaar vorstin. In 1952 volgde ze haar vader, koning George VI op, nadat hij was overleden aan longkanker.

In een verklaring bedankt Elizabeth het Britse volk voor de ondersteuning en bemoediging in de afgelopen 60 jaar. Ze zegt diep ontroerd te zijn door alle post die ze heeft gekregen ter ere van haar diamanten jubileum.

Ze viert haar jubileum vandaag niet. De belangrijkste festiviteiten staan voor begin juni gepland. Dan is er onder meer een tocht van historische schepen over de Theems, onder aanvoering van de koningin zelf.

De 85-jarige Elizabeth is de op één na langst regerende Britse vorst. Alleen koningin Victoria zat langer op de troon, bijna 64 jaar.

Filmpje 'Felicitaties voor queen Elizabeth'Bron: nos.nl

Speciaal ter viering van haar diamanten jubileum heeft The Royal British Mint een prachtige set uitgegeven ter viering van haar diamanten jubileum. Deze set is nu beschikbaar in onze webwinkel. 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close