Recordopbrengst kwartje uit 1817

20 november 2012

Uit het nieuws:

Een van de eerste Nederlandse kwartjes heeft op een veiling 76.260 euro opgeleverd. Veilinghuis MPO zegt dat een Nederlandse munt nog nooit zo veel heeft opgebracht.

Het kwartje is in 1817 geslagen. Koning Willem I liet in de jaren na de Franse overheersing enkele tientallen kwartjes slaan. De meeste zijn verloren gegaan. Vanwege het zeldzame karakter van de overgebleven munten van 25 cent, zijn verzamelaars bereid om er veel geld voor neer te tellen.

Het enige dat het veilinghuis over de koper kwijt wil, is dat die uit de omgeving van Rotterdam komt, net als de verkoper. Het oude record voor een Nederlandse munt stamt uit 2001. Toen wisselde een kwartje uit 1891 voor zo'n 43.000 euro van eigenaar.

Bron: nos.nl


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close