Reportage ceremoniële Eerste Slag Jheronimus Bosch Vijfje

19 september 2016

Ter gelegenheid van 500 jaar Jheroniumus Bosch is vandaag de ceremoniële Eerste Slag verricht van het Jheronimus Bosch Vijfje in het Jheroniumus Bosch Art Center in Den Bosch. Burgemeester van Den Bosch, Ton Rombouts, verrichtte samen met Boudewijn de Groot de ceremoniële Eerste Slag van dit officiële, Nederlandse betaalmiddel. De Eerste Slag vond plaats onder toeziend oog van René van Dijk, Commercieel Directeur van de Koninklijke Nederlandse Munt. Op de bijzondere herdenkingsmunt komen vele details voorbij uit de werken van de bekende schilder zoals ‘Laatste Oordeel’, ‘Tuin Der Lusten’, ‘Goochelaar’ en ‘Hooiwagen’. Vanaf vandaag is het Jheronimus Bosch Vijfje direct beschikbaar! 

Speciaal voor deze gelegenheid is de historische slingerpers, waarmee de Eerste Slag is uitgevoerd, naar het Jheronimus Bosch Art Center verhuisd. Ter gelegenheid van de expositie ‘Jeroen en het geld van toen’ zal de slingerpers daar te bezichtigen zijn tot 16 oktober 2016.


Bekijk hieronder de foto's en de videoreportage.< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close