Reportage ceremoniële Eerste Slag van het Waterloo Vijfje

15 juni 2015

De ceremoniële Eerste Slag van het Waterloo Vijfje is vanochtend verricht door Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert.

Op 18 juni 2015 is het exact 200 jaar geleden dat de veldslag bij Waterloo plaats vond. Nederland herdenkt deze Slag bij Waterloo, waarbij Napoleon Bonaparte definitief werd verslagen, vandaag met de ceremoniële Eerste Slag van een nieuwe herdenkingsmunt: het Waterloo Vijfje. Onder toeziend oog van diverse vaandeldragers, afgevaardigd door het ministerie van Defensie, en Muntmeester Maarten Brouwer verrichtte minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert, de ceremoniële Eerste Slag bij de Koninklijke Nederlandse Munt in het Muntgebouw in Utrecht. 

“De Slag bij Waterloo is internationaal bekend en behoort tot ons collectieve, Europese geheugen. Deze munt past goed bij de internationale rol die we als Koninklijke Nederlandse Munt tegenwoordig vervullen door wereldwijd als gerenommeerd munthuis ook voor andere landen op te treden. Een taak die we met verve en waardigheid op ons nemen”, aldus Muntmeester Brouwer.

Bekijk vast de eerste foto's, later vandaag wordt hier ook een video geplaatst!


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close