Romeinse bordeelmunt gevonden in Londen

06 januari 2012

Uit het nieuws:

Een opvallende archeologische vondst in Engeland. Een amateurarcheoloog vond aan de oever van de Theems in Londen onlangs een eeuwenoude munt. Op de munt is een afbeelding te vinden van een man en vrouw die de liefde bedrijven. 

Archeologen vermoeden dat de bijna 2000 jaar oude munt door Romeinse soldaten gebruikt werd om mee te betalen in bordelen. Er waren meer van dit soort munten. Met het plaatje op de munt werd aangegeven voor welke seksuele handeling er precies betaald werd.

Voor zover bekend is het voor het eerst dat er in Groot-Brittannië een dergelijke 'bordeelmunt' is gevonden.

Volgens sommige deskundigen werden de bordelen in het Romeinse Londinium net zo drukbezocht als die in het oude Pompeii.

De bronzen munt werd gevonden in de buurt van de Putney Bridge. De amateurarcheoloog die de ontdekking deed heeft de munt overgedragen aan het Museum of Londen. Op de achterzijde van de munt is het nummer XIIII te vinden. Volgens historici wijst dit erop dat de eigenaar veertien Romeinse munten moest neerleggen voor de zogenaamde bordeelmunt.

Bron: historiek.net


 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close