Schat van 25-duizend munten voor het oprapen

01 juni 2011

Uit het nieuws:

Schat van 25-duizend munten voor het oprapen (video)

GINNEKEN – De buurtkinderen uit de Laan van Rasseghem werden zaterdag aangenaam verrast. Op het grasveld in de straat werden duizenden muntjes van 0,01 cent ontdekt. Ze verzamelden tassen vol. Later bleek het een actie van kunstenaar Daan den Houter in een project van KOP.

Toen buurtbewoners en voorbijgangers dit “Geld Veld” eenmaal ontdekten, duurde het niet lang voor het veld vol stond met rapende kinderen. Plastic zakken, rugtassen, magneten, schepjes; alles werd gebruikt om zoveel mogelijk centen mee naar huis te kunnen nemen. Door ouders werd er druk gespeculeerd waar dit geld ineens allemaal vandaan zou komen.

Van 20 mei t/m 3 juli organiseert KOP in Breda het project Territorial Pissings. Een onderzoek naar persoonlijke domeinclaim in de openbare ruimte. In het verlengde van dit project vond 28 en 29 mei de actie met 25-duizend muntjes plaats.
Kunstenaar Daan den Houter ziet het Geld Veld als spelen met het brein van de mens. ”De waarde van een cent is zo laag dat het eigenlijk niet de moeite waard is er iets mee te doen. Maar in dit geval ligt er wel €250 aan waarde verspreid over het veld. Al moest men wel 25.000 keer bukken om dit bij elkaar gesprokkeld krijgen”, aldus de kunstenaar.

Daarnaast lag het geld tussen het gras en zand. Het was lastig om ze op te rapen en de muntjes waren niet zomaar bij elkaar te vegen. Met andere woorden; het geld ligt voor het oprapen, maar het is nog een heel karwei om het in je bezit te krijgen.

Bron: bredavandaag.nl (voor video, klik op deze link)


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close