Start verkoop eerste vijf euro herdenkingsmunt 2012

22 februari 2012

Donderdag 1 maart aanstaande start de verkoop van de allereerste officiële vijf en tien euro herdenkingsmunt van 2012 met als thema ‘400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije’! Die dag zal ook het ontwerp bekend gemaakt worden. Voor verzamelaars slaat de Koninklijke Nederlandse Munt niet alleen een Zilveren vijf euromunt en een Gouden tien euromunt, maar ook een speciale uitvoering van de herdenkingsmunt. Het is de 20e herdenkingsmunt sinds de invoering van de euro. Houd onze website en facebook in de gaten voor het laatste nieuws. 
 

Nederland en Turkije
De eerste contacten tussen Nederland en Turkije stammen al uit de middeleeuwen. Toen bezochten Nederlanders Turkije toen ze op doorreis als pelgrim of op kruistocht waren. In 1612 kwam de eerste Nederlandse ambassadeur, Cornelis Haga, in Istanbul aan en startten de diplomatieke betrekkingen tussen beide landen.


 

 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close