Sudan komt met een nieuwe munt

13 juli 2011

Uit het nieuws:

Sudan komt met een nieuwe munt, ter vervanging van het Sudanese pond. Dit heeft president Bashir vandaag gezegd voor het parlement in Khartoem, daags na een aankondiging van dezelfde strekking van Zuid-Sudan.

Zuid-Sudan werd zaterdag onafhankelijk van de rest van Sudan. Maandag kondigde Zuid-Sudan aan dat het komende week het Zuid-Sudanese pond gaat invoeren. Dit terwijl er nog bijna 2 miljard Sudanese ponden in omloop zijn in het zuiden. Waarnemers hadden gewaarschuwd voor de consequenties voor de economie van het noorden als het zuiden het geld daar besteedt.

Nu is onduidelijk hoe Zuid-Sudan de tegenwaarde terug moet krijgen van de half miljard euro aan oude Sudanese ponden, als die munt ook in het noorden haar geldigheid verliest. Analisten achten het dan ook noodzakelijk dat Khartoem en Juba de lancering van hun nieuwe munten coördineren om het uitbreken van een nieuw conflict te voorkomen.

Bron: www.volkskrant.nl


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close