Tentoonstelling Centraal Museum: Munt met een Missie

23 augustus 2011

Uit het nieuws:

Munt met een Missie. Zo gaat de tentoonstelling heten die vanaf 12 september 2011 te zien is in het Centraal Museum te Utrecht. De opening van de tentoonstelling zal tegelijkertijd plaatsvinden met de officiële Eerste Slag van het ’50 Jaar WNF Vijfje’.

In de tentoonstelling Munt met een Missie zijn de twaalf ontwerpen met het winnend ontwerp te zien van de herdenkingsmunt 50 Jaar WNF, in combinatie met werken uit de veelzijdige collectie van het Centraal Museum. De natuur is al eeuwenlang een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars. Door de intrede van abstracte kunst en de industrialisering in de vormgeving leek deze rol van de natuur op de achtergrond te geraken. Wanneer in de tweede helft van de 20ste eeuw het besef doordringt dat de mens in hoog tempo de aarde en zijn natuurlijke hulpbronnen verbrast, ontwikkelt zich een nieuwe oriëntatie op de natuur. Kunstenaars en vormgevers verbeelden deze problematische relatie tussen mens en natuur opnieuw in hun werk.

Uit de collectie van het Centraal Museum zijn schilderijen, tekeningen, sculpturen, gebruiksvoorwerpen en modeontwerpen gekozen die direct of indirect deze relatie als uitgangspunt hebben. Daarnaast wordt de politieke betekenis van munten in een historisch politiek kader geplaatst. Een tentoonstelling die u niet wilt missen!

Bron: www.centraalmuseum.nl
 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close