Terug naar de Florijn

03 november 2010

Uit het nieuws:

Honderden jaren geleden, voor het euro- en guldentijdperk, was Floryn de munteenheid in Nederland. Het jenevermerk ‘Floryn’ kwam met het ludieke idee om de munteenheid opnieuw uit te brengen, op basis van de ontwerpen van de 17e eeuwse Florynen uit De Republiek Der Zeven Verenigde Nederlanden.

De Floryn munten werden in de 17e eeuw uitgegeven in de provincies Holland (Concordia Res), Friesland (Frisia), Groningen (Gron), Kampen (Campen), Nijmegen (Noviomag), Utrecht (Utr) en Zeeland (Zelandia). Door de samenwerking tussen de afdeling Numismatiek van de Koninklijke Nederlandse Munt, de Koninklijke Dirkzwager en Weijmans Studio is het gelukt om een perfecte replica te produceren van de Floryn munt.

Vanaf medio november hangt om iedere Floryn Jonge Jenever literfles één van de zeven replica's van de Floryn munt. Daarbij maakt men tevens kans op een Gouden of Zilveren Floryn.
www.floryn.nl 

floryn jenever

 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close