Themaset 2011 - Jublieumuitgifte 100ste geboortedag Prins Bernhard

01 september 2011

De speciale themaset die de Koninklijke Nederlandse Munt dit jaar uitgeeft is een eerbetoon aan één van Nederlands meest kleurrijke Prinsen; Prins Bernhard. Naast de 8 Nederlandse eurodenominaties 2011 in BU-kwaliteit bevat deze themaset ook een speciale Zilveren herdenkingsuitgifte. De themaset 2011 is het topstuk onder de Nederlandse muntsets en heeft een streng gelimiteerde oplage van 5.000 stuks. Wees er dus snel bij!Zilveren herdenkingsuitgifte
Op de voorzijde van de bijzondere herdenkingsuitgifte in de Themaset 2011 ziet u een treffend portret van Prins Bernhard.

De keerzijde symboliseert in woord en beeld waar Prins Bernhard tijdens zijn leven voor stond.
Als omschrift de tekst: PRINS – ECHTGENOOT – VADER – OPA – AFRIKA LIEFHEBBER – VLIEGER – MILITAIR – VOORVECHTER GOEDE DOELEN – CULTUREEL EN ECONOMISCH AMBASSADEUR VAN NEDERLAND.

In beeld is de positie van Prins Bernhard als stamhouder uitgelicht. De stamboom symboliseert de positie van Prins Bernhard als echtgenoot, vader en opa. In de stam van de boom staan de initialen van Koningin Juliana en Prins Bernhard. Vanuit de stam zijn er vier vertakking, één voor elke dochter van het paar. Deze takken splitsen zich weer uit in kleinere takken en blaadjes waarin de initialen van de kleinkinderen en de achterkleinkinderen van Prins Bernhard in zijn aangebracht.

Boven de initialen van de lijn van troonopvolgers is een kroontje aangebracht.
 

Klik hier voor de visuele uitleg over de keerzijde van de Zilveren herdenkingsuitgifte.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close