Toekomst Koninklijke Nederlandse Munt

30 april 2016

De aandeelhouder, de Staat der Nederlanden, heeft besloten om de aandelen in de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) te verkopen. Dit blijkt uit de brief die Staatssecretaris Wiebes vandaag naar de voorzitter van de Tweede Kamer heeft gestuurd. Daarmee is het bericht dat eerder deze maand in de media verscheen bevestigd. Op dit besluit is bij KNM, dat sinds 1567 in Utrecht gevestigd is, met instemming gereageerd. De Koninklijke Nederlandse Munt is van mening dat de Staatssecretaris met dit besluit een logische weg volgt die duidelijkheid geeft voor de toekomst en tegelijkertijd de continuïteit waarborgt. Deze richting betekent eveneens dat KNM meer ruimte krijgt om commerciële activiteiten te ontplooien. De Koninklijke Nederlandse Munt maakt zich nu gereed voor een nieuwe, zelfstandige toekomst, met behoud van de status van officieel Munthuis.

De berichtgeving heeft geen gevolgen voor uw abonnementen, collecties en bestellingen bij de Koninklijke Nederlandse Munt.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close