VS stoppen productie 1 dollarmunt

16 december 2011

Uit het nieuws:

WASHINGTON - De Verenigde Staten stoppen met de productie van 1 dollarmunten. 

De Amerikaanse regering zei dinsdag dat de munt op weerstand stuit bij de consument ondanks een decennia oude campagne om het papieren biljet te vervangen door het meer duurzame metalen betaalmiddel.

Vicepresident Joe Biden zei dat de US Mint de productie van de dollarmunten heeft opgeschort, nu er een overschot van bijna 1,4 miljard dollar aan munten in de kluizen van de Federal Reserve zit wegens een gebrek aan vraag.

''Ze maken honderden miljoenen van deze munten per jaar, 40 procent wordt uiteindelijk teruggestuurd naar de Federal Reserve, omdat niemand ze wil hebben'', zei Biden.


Verzamelaars
De US Mint zal nu alleen nog voor verzamelaars dollarmunten slaan die daarvoor een premie betalen. ''Het kost ons dan geen cent om die dollarmunten te maken'', aldus Biden.

Aan de circulerende vraag naar de munten zal worden voldaan door de bestaande voorraad van de Federal Reserve aan te spreken. Met de maatregel bespaart de overheid zich tenminste 50 miljoen dollar per jaar.

Bron: nu.nl

Kijk voor meer US Dollar en Quarters in onze webwinkel.  


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close