Van schets tot stempel

27 mei 2011

Het vijfde filmpje over de creatie herdenkingsmunt ‘100 jaar Muntgebouw’ kunt u nu op onze website bekijken. U ziet hoe Juan José Sánchez Castaño, de ontwerper van deze munt, het ontwerp modelleert. En hoe van dit model een stempel wordt gemaakt.

De ontwerper maakt van zijn ontwerp en 3D model. Dit gaat in verschillende stappen, omdat men rekening moet houden met hoogtes, reliëf en de anatomie van het gezicht. Wanneer het 3D model klaar is wordt dit doorgestuurd naar een laser. De laser brandt alle vormen in een metalen stempel. Deze stempel wordt dan gepolijst en bijgewerkt met de hand. Vervolgens is de stempel klaar en kunnen er munten mee worden geslagen.

Met de stempel die u in het filmpje ziet worden 100 jaar Muntgebouw herdenkingsmunten geslagen. Vanaf 17 juni kunt u op onze website zien hoe deze munt daadwerkelijk wordt geslagen en verpakt bij de Koninklijke Nederlandse Munt!


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close