Vandaag is de ceremoniële Eerste Slag van het Koningstientje

24 april 2013

Op 24 april aanstaande verricht Minister-President Mark Rutte de Eerste Slag van het ‘Koningstientje’ onder toeziend oog van gastheer Frans Weekers, staatssecretaris van Financiën, en van Muntmeester Maarten Brouwer van de Koninklijke Nederlandse Munt. De ceremoniële Eerste Slag vindt plaats bij het ministerie van Financiën in Den Haag.

Het is de eerste munt waarop Willem-Alexander als koning is afgebeeld.  Staatssecretaris Weekers is zeer te spreken over deze eerste munt waarop Willem-Alexander als koning is afgebeeld: “In het ontwerp staan samenbinding, vertegenwoordiging en aanmoediging centraal. Daardoor straalt deze munt uit waar het koningschap van Willem-Alexander ongetwijfeld voor zal staan.”

Het ‘Koningstientje’ is vanaf nu te bestellen op www.herdenkingsmunt.nl en vanaf 1 mei 2013, de dag nadat Willem-Alexander is ingehuldigd als Koning, tevens verkrijgbaar bij postkantoor en -agentschap.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close