Voorjaarsactiviteiten in het geldmuseum

17 februari 2010

Tijdens de voorjaarsvakantie (van 20 t/m 28 februari) is er weer een hoop te beleven in het Geldmuseum. Er kunnen grote winsten worden geboekt tijdens het spelen van het Handelsspel in het museum en er wordt een topstuk vermist…

bezoekers van het Geldmuseum kunnen tijdens de voorjaarsvakantie naar hartenlust handelen in aandelen. Iedereen krijgt bij binnenkomst een set aandelen en wordt uitgedaagd om te onderhandelen met de andere aanwezigen. Vraag en aanbod bepalen de wisselkoers. Aan het einde van de beursdag vertrekt de bezoeker naar huis met de welverdiende ‘winst’.

Verder is er speciaal voor kinderen van circa 8 tot 12 jaar een spannende ontdekroute door de tentoonstelling EyeCatchers; het geheime dossier van Isotta. Aanleiding voor de route vormt de vermissing van een topstuk.

De museumdirecteur roept de hulp in van de jonge bezoekers om met behulp van de aanwijzingen het mysterie te helpen ontrafelen. Na het bezoek aan het museum kan er thuis verder worden gespeurd in het landelijke politiedossier op de geheime website.

Naast deze activiteiten kunnen jonge en oudere bezoekers zelf een penning slaan op een echte schroefpers, meedoen aan een ontwerpwedstrijd voor een penning die op de Dag van de Munt geslagen zal worden en hun eigen spaarvarken maken.

Meer informatie:www.geldmuseum.nl

eyecatchers in het geldmuseum te utrecht

 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close