Vrede van Utrecht Vijfje wint award!

17 november 2014

Vrede van Utrecht Vijfje wint award! Krause Publications, een wereldwijd toonaangevend producent van boeken, tijdschriften en online producten over munten en papiergeld, alsmede organisator van evenementen op dit gebied, heeft de Koninklijke Nederlandse Munt een award toegekend in de categorie ‘Most Historically Significant’ voor Het Vrede van Utrecht Vijfje.

Het Vrede van Utrecht Vijfje toont 35 veerpennen, als referentie naar de 35 deelnemende delegaties. De als een krans geplaatste pennen tekenen als het ware samen het portret van Koningin Beatrix. Op de keerzijde tekenen de pennen een wereldbol met centraal het wapen van Utrecht. Deze officiële herdenkingsmunt staat op zeer toepasselijke wijze stil bij het historische moment dat een nieuwe richting gaf aan de wereldgeschiedenis.

Munten uit 2013, uitgegeven door munthuizen en nationale banken over de gehele wereld, waren genomineerd voor deze prestigieuze award-uitreiking. Een eerbetoon aan de beste munten op het gebied van thema, design en marketing, waarbij een wereldwijd panel van munthuis- en museummedewerkers, journalisten en individuele deskundigen de winnaars van tien categorieën kiezen. De 10 winnaars maken vervolgens kans op Coin of the Year Award. De winnaar wordt in januari bekend gemaakt tijdens de World Money Fair in Berlijn.

Eerder al won de Koninklijke Nederlandse Munt de Coin of the Year award met de herdenkingsmunt ter ere van 100 jaar Muntgebouw 2011.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close