Wat doe je met 3.118 munten? Een toren bouwen!

14 november 2011

Uit het nieuws:

Wisselgeld kun je opsparen in een oude sok, gebruiken voor kleine huishoudelijke boodschappen of aan de collectant of zwerver in de straat geven. Maar je kunt ook net als Tai Star, als je genoeg muntjes hebt tenminste, besluiten een toren te bouwen.

Maar dan wel een toren van 3.117 munten op een dubbeltje. Dat duurt zo’n zeven uur, maar met zijn bouwwerk zette de Amerikaan ook een nieuw record. Bekijk hieronder hoe Star 3.118 muntjes op elkaar stapelde.
Star verbrak overigens zijn eigen record van 1.700 muntjes. Hij is tevens recordhouder van de grootste stapel munten, 117 kwartjes, en van het balanceren van een drumstick op zijn vinger terwijl hij een bal in zijn andere hand houdt (28,83 seconden).

Bron: www.nrc.nl

 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close