Wat gebeurt er op muntgebied rondom een troonswisseling?

28 januari 2013

Een abdicatie is altijd een bijzonder moment.  Veel mensen kunnen zich vast nog de  troonswisseling Wilhelmina/Juliana in 1948 herinneren. Toen verscheen er een speciale penning met de beeltenissen van zowel Koningin Wilhelmina als Juliana. Pas in 1950 verschenen de nieuwe officiële betaalmunten met de beeltenis van Juliana.

Bij het aftreden van Koningin Juliana in 1980 verschenen er guldens en rijksdaalders met de beide portretten van Koningin Juliana en Beatrix. Deze ‘dubbele koppen’ waren officiële betaalmiddelen en zijn uitgegeven ter overbrugging van de periode voor het verschijnen van de nieuwe guldenmunten met het portret van Koningin Beatrix. De eerste officiële ‘Beatrix-munten’ verschenen in 1982, twee jaar na het aftreden van Juliana.

Natuurlijk verschijnen er ook rondom de abdicatie van Koningin Beatrix en de troonsbestijging van Willem-Alexander interessante verzameluitgiften. Op onze website informeren wij u zodra er meer bekend is. Hier leest u ook steeds het laatste nieuws over speciale uitgiften rondom de troonswisseling. Houd www.knm.nl goed in de gaten of schrijf u nu in op onze nieuwsbrief!


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close