Wetgeving 2 euro herdenkingsmunten aangepast

04 september 2012

Tot dit jaar stond in de Europese wetgeving dat een land slechts één nationale 2 euro herdenkingsmunt per jaar mocht uitgeven. Sinds kort is deze wetgeving gewijzigd, waardoor er nu twee nationale 2 euro herdenkingsmunten per jaar uitgegeven mogen worden.

Dat kan betekenen dat er meer bijzondere 2 euromunten komen in Europa. Het muntenhuis in Duitsland heeft onlangs bevestigd dat zij in 2013 twee 2 euromunten gaan uitgeven. Op 22 januari komen zij met de 2 euro ’50 jaar Elyseé Verdrag’ en op 1 februari de 2 euro ‘Baden-Württemberg’. Deze zullen volgend jaar dan ook beschikbaar komen in onze webwinkel. Bekijk een overzicht van alle beschikbare Europese 2 euro herdenkingsmunten in onze webwinkel. Of neem een abonnement op de collectie ‘Officiële 2 euromunten’ en verzamel de bijzondere 2 euromunten uit Nederland en de rest van Europa!

De Europese Commissie heeft alle 2 euro herdenkingsmunten vanaf 2004 samengebracht in een poster van de Europese Commissie. 

Binnenkort versturen wij een nieuwsbrief special over de 2 euromunten. Ontvangt u onze nieuwsbrief nog niet, schrijf u dan nu in!
 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close