Winnaar prijsvraag Dag van de Munt

01 juli 2011

Op 18 juni jl was de Dag van de Munt. Op deze Open Dag was het voor de bezoekers mogelijk om het Muntgebouw van binnen te zien. In de Muntzaal, waar de Nederlandse euro’s worden geslagen, kon de bezoeker deelnemen aan de prijsvraag: hoeveel euromunten zitten er in de Gouden Bak? Het antwoord was: 92.960.

Mevrouw T. Bollen Voolstra zat bijzonder dicht in de buurt met haar schatting: 93.000 munten! Mevrouw Bollen, 81 jaar, was met haar kinderen en kleinkinderen naar de Dag van de Munt gekomen. “Het was een pure gok, er zaten zoveel euro’s in de bak. Fantastisch om dat mooie Muntgebouw van binnen te zien. Erg leuk om de plek te zien waar de munten geslagen worden. En gefeliciteerd met het 100-jarig bestaan van het Muntgebouw”.

Wij feliciteren mevrouw Bollen met haar prijs, de Zilver Proof herdenkingsmunt ‘100 jaar Muntgebouw’!

Bekijk hier de reportage van de Dag van de Munt


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close