Z.K.H. Prins Willem Alexander slaat eerste 'Waterland Vijfje'

05 oktober 2010

Munt staat symbool voor band tussen Nederland en water

Z.K.H. de Prins van Oranje verricht de Eerste Slag van het ‘Waterland Vijfje’ op donderdag 28 oktober 2010 in Utrecht. Jan Kees de Jager, demissionair minister van Financiën, is de gastheer tijdens deze officiële ceremonie. De Koninklijke Nederlandse Munt produceert deze munt in opdracht van het ministerie van Financiën.

Nederland strijdt al sinds mensenheugenis tegen het water. Tegelijkertijd hebben Nederlanders ook een heel positieve band met water. Bij de eerste zonnestralen genieten we aan zee en bij bittere kou trotseren we het water met een traditionele Nieuwjaarsduik of maken een mooie schaatstocht. Internationaal staan we bekend als echte watermanagers.

De grens tussen land en water staat centraal in het ontwerp van de munt. Op de voorzijde wordt op ingenieuze wijze de afbeelding van H.M. Koningin Beatrix en de daarbij behorende tekst weergegeven, zodat deze vanuit twee standpunten perfect te zien is. De keerzijde geeft de scheiding tussen hoog en laag Nederland weer. Kunstenares Esther Tielemans ontwierp de munt in samenwerking met Raza grafisch ontwerp en Thomas Bennen.

waterland vijfje
 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close