Zeldzame gouden kruisvaardersmunten gevonden

13 juli 2012

Uit het nieuws:

HERZLIYA - In Israël is een zeldzame verzameling gouden munten uit het kruisvaarders tijdperk gevonden. Het is een van de grootste ontdekkingen in zijn soort, meldde de Israëlische archeologische dienst woensdag.

De 108 munten zijn aangetroffen tussen de ruïnes van het kasteel van Arsuf, vlak bij Tel Aviv aan de Middellandse Zee. In 1191 versloeg de legendarische kruisvaarder Richard Leeuwenhart met zijn leger de strijders van moslimleider Saladin bij Arsuf.

Stenen vloer
De munten zaten in een kan die zich onder een stenen vloer bevond. Ze werden waarschijnlijk gebruikt voor het huren van land en andere economische activiteiten.

''Het is een zeldzame vondst. We hebben niet veel goud dat is verspreid door de kruisvaarders'', zei professor Oren Tal, de leider van het archeologisch team.

Bron: nu.nl


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close