Zilveren Dukaat Overijssel 2013 uitverkocht

04 november 2013

De Zilveren Dukaat Overijssel 2013, met Stadhouder Maurits in het harnas van de anonieme ridder, is uitverkocht in onze webwinkel! De tweede Zilveren Dukaat van 2013, Groningen, is nog wel beschikbaar.

Ook de Gouden Dukaten 2013 aijn nog steeds bestelbaar. Indien u voor 20 november aanstaande een abonnement op de Gouden Dukaten afsluit ontvangt u bovendien het boekje ‘Een wonderbaarlijke overlever – De Gouden Dukaat sinds 1284’ GRATIS! Een aantal quotes uit het boekje:

 • Wist je dat... de dukaat nog altijd in de Nederlandse Muntwet staat?
  "Het was vooral de aanhoudende vraag uit het buitenland die ervoor heeft gezorgd dat de munt ook in de eerste muntwet van het Koninkrijk werd opgenomen (28 september 1816)."
 • Wist je dat... de dukaat de oudste munt van ons land is die nog steeds wordt geslagen?
  "De geschiedenis van de Nederlandse dukaat gaat terug tot het muntplakkaat dat de Generaliteit van de Zeven Provinciën liet uitgaan op 7 mei 1583, waarin voor het eerst sprake is van de Hollandse dukaat."
 • Wist je dat... de dukaat oorspronkelijk (1284) de naam zecchino kreeg?
  "Het omschrift op de keerzijde van de munt luidde: SIT TIBI CHRISTE DATUS. QUEM TU REGI ISTE DUCATIS. (Dit hertogdom, dat Gij Christus bestuurt, zij aan u opgedragen). Juist het laatste woord ducatus werd de publieke naam voor deze munt."
 • Wist je dat... de dukaat goed vertegenwoordigd was in het noorden en westen van Europa?
  "Als we nu de balans opmaken tellen we meer dan 30 uitgevende landen of autoriteiten die dukaten in omloop hebben gebracht."
 • Wist je dat... de ridder die op onze dukaat afgebeeld staat al uit 1586 stamt en een anonieme figuur is?
  "Rechts draagt hij een geschouderd zwaard en links een bundel met zeven pijlen als symbool van eenheid en samenwerking van de zeven gewesten."


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

 • Echtheid gegarandeerd door onze experts
 • Unieke producten en exemplaren
 • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
 • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close