Zilveren gulden uit 1867 geveild voor recordbedrag

16 november 2016

Op een veiling van de Munten- en PostzegelOrganisatie (MPO / Heritage Auctions Europe) is een recordbedrag betaald voor een zilveren gulden uit 1867. De munt werd verkocht voor ruim honderdduizend euro. Volgens de MPO bracht een Nederlandse munt nooit eerder zoveel geld op.

Op het muntstuk is de toenmalige koning Willem III afgebeeld, die op de troon zat van 1849 tot 1890. "Dit is een extreem zeldzaam exemplaar", zegt Jacco Scheper van de MPO. "Normaal heeft dit soort munten een miljoenenoplage, maar van deze gulden bestaan er maar drie."

Scheper vertelt dat er veel belangstelling was uit het binnen- en buitenland. "Er waren veel kapers op de kust. De startprijs lag op 40.000 euro, dus er is flink opgeboden." Zowel de koper als de verkoper van de munt wenst anoniem te blijven. Zij hebben wel laten weten tevreden te zijn over de deal.

Unieke kans
Het vorige record stond op naam van een kwartje uit 1817. Dat muntstuk werd in 2012 geveild voor ruim 76.000 euro. Scheper verwacht niet dat er in de nabije toekomst een nieuw record wordt gevestigd. "Dit was echt een unieke kans. Een munt als deze wordt niet vaak in de openbaarheid verhandeld."


bron: NOS.nl


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close