België 2 euromunt 2022 ‘voor de zorg tijdens de covid-pandemie’ BU in coincard NL

€ 10,00
België 2 euromunt 2022 ‘voor de zorg tijdens de covid-pandemie’ BU in coincard NL

België 2 euromunt 2022 ‘voor de zorg tijdens de covid-pandemie’ BU in coincard NL

€ 10,00
  • Officiële uitgifte ter waardering van de uitzonderlijke inzet voor de zorg tijdens de covid-pandemie
  • Gelimiteerde oplage van max. 150.000 exemplaren
  • Wordt geleverd in een coincard met Nederlandstalige voorzijde
  • Onderdeel van de Belgische Coincard Catalogus
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Nog niet eerder werd in de Belgische numismatiek een hele beroepsgroep geëerd op een herdenkingsmunt! Ter waardering van de uitzonderlijke inspanningen die geleverd werden tijdens de covid-pandemie geeft de Koninklijke Munt van België een unieke 2 euromunt uit.
 
Een ode aan de zorg
Voor maart 2020 bestonden woorden zoals ‘Covid Safe Ticket’ (CST) en coronabarometer niet, was quarantaine en zelfisolatie iets heel exotisch en waren mondkapjes puur voor medisch gebruik! Hoe anders is het nu, twee jaar later…
 
In België geven de cijfers van begin april 2022 aan dat er sinds maart 2020 ongeveer 3,9 miljoen coronabesmettingen zijn geweest, waarvan circa 116.700 ziekenhuisopnamen en +/- 30.800 coronadoden. De medewerkers in de zorgsector waren in deze tijd enorm belangrijk. Zij zetten zich elke dag in om ook tijdens drukke periodes goede zorg te bieden en zijn daarmee een ongelooflijke steun voor ons allemaal.
 
Speciale munt voor zorgmedewerkers
De BU-versie in coincard is een waar hart onder de riem voor alle zorgmedewerkers. De verpakking draagt dit uit middels een grafische weergave van zorgzame handen en hartjes.
 
Op de munt zelf ziet u links de tekst ‘DANKE - MERCI – DANK U’. Daarnaast zijn zorgelementen afgebeeld, zoals een stethoscoop, hartmonitor, spuit, rolstoelsymbool en vijzel. Rechts staat een personeelslid uit de zorgmet mondkapje, daarnaast ‘LL’ (de initialen van ontwerper Luc Luycx). Onderaan ziet u het jaartal 2022, landsaanduiding BE, het muntmeesterteken (wapenschild gemeente Herzele) en het munthuisteken van de Koninklijke Nederlandse Munt (de Mercuriusstaf).
Meer informatie
Artikelnummer 0113778
Metaal Bi-metaal (cupro-nikkel /messing)
Gewicht 8,50 g
Diameter 25,75 mm
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage Max. 150.000
Ontwerper Luc Luycx