België 2 euromunt 2024 ‘EU Voorzitterschap’ Proof in etui

€ 29,95
België 2 euromunt 2024 ‘EU Voorzitterschap’ Proof in etui

België 2 euromunt 2024 ‘EU Voorzitterschap’ Proof in etui

€ 29,95
  • Gelimiteerde oplage van max. 5.000 exemplaren
  • Geslagen in de allerhoogste kwaliteit Proof
  • Geleverd in luxe etui inclusief genummerd Certificaat van Echtheid
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

In navolging van de 2 euromunt 2010 in het kader van het EU voorzitterschap van België, geeft de Koninklijke Munt van België nu een unieke 2 euromunt uit ter ere van het EU voorzitterschap België 2024!
 
Een euromunt van België voor de EU!
Het eerste half jaar van 2024 zwaait België het scepter over de EU Raad. Om dit op passende wijze te vieren, heeft de Koninklijke Munt van België een bijzonder originele 2 euromunt uitgebracht waarin de natuurlijke vorm van leiderschap wordt weerspiegeld.
 
Links onderin de tekst ‘BELGIAN PRESIDENCY OF THE COUNCIL OF THE EU 2024’. Centraal over de munt zwermen 27 zwaluwen (27 lidstaten) om de landsaanduiding BE heen. De zwaluw beweegt samenhorig en vliegt in één groep achter de trekker aan. Zwaluwen zijn hulpvaardig, bedrijvig en loyaal. Links: ‘IB’ de initialen van ontwerpster Iris Bruijns, hieronder het muntmeesterteken (een
erlenmeyer met aster) en het munthuisteken van de Koninklijke Nederlandse Munt (de Mercuriusstaf).
 
Voor u verkrijgbaar in twee prachtige uitvoeringen
In eerste instantie is daar onze Proofversie. De beperkte oplage van slechts 5.000 stukken maakt deze luxe-uitgifte tot een bijzonder gegeerd collector's item dat ook buiten ons land gretig aftrek zal vinden. Proof of BU, aan u de keuze. Of misschien wilt u wel beide versies bestellen? Uw collectie kan er alleen maar wel bij varen.
 
Deze eerste 2 euromunt van 2024 wordt u ook aangeboden in Briliant Uncirculated (BU) en in Proof-kwaliteit. De BU-uitgifte steekt in een kleurrijke coincard en toont naast Belgische landmarks ook de landkaart van de EU met België uitgelicht in goud. De 12 Europese sterren worden door zwaluwen omhoog geleidt. Op de keerzijde ziet u de landkaart van België en een zwaluw met een estafette stokje. Naar vaste gewoonte werden ook voor deze coincard twee taalversies voorzien.
 
 
Meer informatie
Artikelnummer 0117861
Metaal Bi-metaal (cupro-nikkel /messing)
Gewicht 8,50 g
Diameter 25,75 mm
Kwaliteit Proof
Oplage max 5.000
Ontwerper Iris Bruijns