Catalogus Belgische Numismatische Uitgiften 1831-2022

€ 20,00
Catalogus Belgische Numismatische Uitgiften 1831-2022

Catalogus Belgische Numismatische Uitgiften 1831-2022

€ 20,00
Officiële zeer complete Belgische catalogus
  • Nederlands met Lexicon in FR en ENG
  • 800 pagina’s op luxe papier
  • Meest uitgebreide catalogus van België
  • Inclusief: bankbiljetten, penningen, lokale uitgiften en Belgisch Congo
  • Interessante artikelen en nieuwe ontdekkingen
Levering vanaf 2 weken na bestelling
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Catalogus van Belgische Numismatische Uitgiften 1831-2022.
 
Deze catalogus is het resultaat van een uniek project.

De catalogus is samengesteld door en voor verzamelaars. Door middel van een forum (www.cbnu.be) en een gelijknamige facebookpagina kunnen verzamelaars hun varianten en andere afwijkingen melden. Bij het vinden van driemaal dezelfde variant, komt deze in de catalogus. Zo bevat de catalogus enkel bestaande munten en moet niet meer gezocht worden naar onvindbare stukken.

De unieke samenwerking tussen verzamelaars, officiële instanties en de auteur heeft ertoe geleid dat iedere variant er duidelijk met foto en bijhorende uitleg is vermeld!

De catalogus is de meest uitgebreide van de Belgische numismatiek. De inhoud: de munten, biljetten en sets van de Belgische frank alsook van de euro. De Belgische ecu-munten, penningen en sets, samen met de officiële herdenkingsmedailles en de lokale uitgiften (steden en gemeenten). Bevat de biljetten van het Belgisch leger, de emissiebank van Brussel, de Frans-Belgische spoorwegen, Bank van Sino-Belge, etc. Om verder te gaan zijn ook de munten en bankbiljetten van Vrijstaat Congo, Belgisch Congo en de mandaatgebieden beschreven. Ook zijn de takspenningen er uitvoerig in behandeld. Er wordt afgesloten met interessante artikels en nieuwe ontdekkingen die nog nooit eerder zijn beschreven...

Deze catalogus is een plekje in uw bibliotheek meer dan waard.
Kenmerken: Paperback, 800 bladzijden (!) op luxe papier, zwart/wit, 17cm hoog x 12cm breed x 3,4cm dik, 850gr. ISBN: 9789082449037 , Hoofdtaal Nederlands met lexicon in Frans en Engels.

Auteur: Laurens Aernout

Uitgever: Numismatica ZuidWest-Vlaanderen - afdeling van het EGMP
Meer informatie
Artikelnummer 0112573