EpilepsieNL penning in coincard

€ 17,50
EpilepsieNL penning in coincard

EpilepsieNL penning in coincard

€ 17,50
  • Samenwerking met EpilepsieNL
  • Unieke uitgifte met twee penningen om de zichtbaarheid van epilepsie te vergroten
  • Met bijzondere UV-gekleurde details
  • Slechts 5.000 stuks beschikbaar!
  • Nieuwe uitgifte voor het goede doel; opvolger van o.a Mentelity Foundation (2022), ALS Foundation (2021) en Stichting Opkikker (2020)
  • Onderdeel van de Nederlandse Coincard Catalogus
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Wist u dat in Nederland meer dan 200.000 mensen epilepsie hebben? Bij epilepsie is er sprake van een tijdelijke verstoring in de hersenen. Iemand krijgt daardoor een epileptische aanval. Aanvallen kunnen er heel verschillend uitzien. De een staart even voor zich uit of vertoont vreemd gedrag en de ander valt, is buiten bewustzijn en gaat schokken met armen en benen.
 
Op het eerste gezicht is aan iemand niet te zien dat hij of zij kampt met epilepsie. Toch brengt epilepsie veel angst en onzekerheid met zich mee: het kan een leven volledig beheersen. Een aanval komt bijna altijd onverwachts en kan op ieder moment plaatsvinden, ook in het verkeer of tijdens het koken. In samenwerking met EpilepsieNL lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt een bijzondere uitgifte. De EpilepsieNL coincard richt zich op meer zichtbaarheid van de aandoening, omdat niet altijd te merken is dat iemand epilepsie heeft. Met de coincard wordt de zichtbaarheid voor zowel epilepsie als de organisatie vergroot. De Koninklijke Nederlandse Munt lanceert ieder jaar een uitgifte voor een goed doel. Na onder andere de Mentelity Foundation, KWF Kankerbestrijding en Stichting ALS volgt nu EpilepsieNL. Bij de Koninklijke Nederlandse Munt vinden we het belangrijk om meer aandacht te genereren voor epilepsie.
 
EpilepsieNL
EpilepsieNL is een sterke organisatie met maar één doel: het leven van mensen met epilepsie beter maken. Dit doen ze door middel van onderzoek naar epilepsie, maar ook middels voorlichting, werving en het verbinden van mensen. De organisatie viert in 2023 haar 130-jarige bestaan: een lange periode waarin al veel stappen zijn gezet. Maar EpilepsieNL blijft doorgaan en zich inzetten voor meer onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met epilepsie.
 
Twee penningen in coincard
De EpilepsieNL coincard bestaat niet uit één, maar twee penningen. Een gedeelte van de mensen met epilepsie kan namelijk ook niet alleen zijn. Ze hebben iemand nodig die hulp kan bieden bij een aanval.  Op beide penningen is het hoofd van een meisje afgebeeld, waarbij de hersenen zichtbaar zijn. Op de linker penning staat de afbeelding van hersenen bij een persoon zonder epilepsie. Op de rechter penning staan dezelfde hersenen afgebeeld, maar dan met UV-gekleurde puntjes. Deze beelden de storingen in de hersenen uit die voorkomen bij mensen met epilepsie. Op de keerzijde van de linker penning staat het logo van EpilepsieNL en aan de zijkant de tekst ‘130 jarig jubileum’. Op de rechter penning staat de tekst ‘Samen in de aanval’, het motto van organisatie EpilepsieNL. Boven en onder deze tekst staan hersengolven afgebeeld van een persoon met epilepsie.

 
Meer informatie
Artikelnummer 0116141
Metaal Cu/Ni
Gewicht 8,86 g
Diameter 26,5 mm
Rand Glad
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 5.000