Feyenoord penning in coincard + NFT

€ 15,00
Feyenoord penning in coincard + NFT

Feyenoord penning in coincard + NFT

€ 15,00
  • Viering van 100 jaar Eerste Kampioenschap en 50 jaar UEFA Cup-winnaar
  • Eerdere kampioenspenning 2017 volledig uitverkocht!
  • Na de succesvolle Free a Girl NFT uitgifte, opnieuw een gratis NFT bij aankoop van de Feyenoord penning (met stap voor stap uitleg!)
 Leverbaar vanaf eind mei

Let op:
  • Bij aankoop van dit product verklaart u dat u ouder bent dan 16 jaar.
  • Producten waarvan de beveiligingssticker verwijderd of beschadigd is kunt u niet retourneren.
  • Let op: max. 10 exemplaren per klant meer-bestellers worden gekort
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Feyenoord is de club van ‘geen woorden maar daden’ en ‘sterker door strijd’. En deze echte arbeidersmentaliteit heeft de club uit Rotterdam-Zuid veel gebracht. Maar liefst 16 landskampioenschappen, 13 KNVB bekers, het winnen van de Europa Cup I als eerste Nederlandse club en het winnen van de UEFA Cup als eerste Nederlandse club: het is slechts een greep uit de successen van de Rotterdammers.
 
De Koninklijke Nederlandse Munt richt zich op twee hoogtepunten uit de rijke, Rotterdamse clubhistorie: het allereerste landskampioenschap in 1924 én de winst van de UEFA Cup als eerste Nederlandse club. Ontdek daarnaast ook vier verschillende, nieuwe NFT’s waarbij verleden én heden samenkomen. Meer weten? Kijk op www.knm.nl/nft.
 
1924: Eerste landskampioenschap
Voor het eerste landskampioenschap van Feyenoord gaan we terug naar het Pinksterweekend van 1924. Het seizoen 1923-1924 werd gespeeld tussen vijf clubs. Deze clubs vertegenwoordigden vijf regio’s, waar ze zelf als winnaar uit de regiocompetitie waren gekomen. De vijf kampioenen speelden een volledige competitie tegen elkaar voor de beslissing van het landskampioenschap. Na een overwinning op SC Enschede op Eerste Pinksterdag (0-2), bleek Be Quick 1887 uit regio Noord de laatste horde die nog door Feyenoord moest worden genomen: op 9 juni werden de heeren verslagen door de arbeiders met 3-1. Het betekent de definitieve doorbraak van de arbeidersclub uit Rotterdam-Zuid.
 
1974: Eerste Nederlandse UEFA Cup-winnaar
De successen van Feyenoord laten de supporters glunderen van trots. Toch snakken de club en haar fans ook naar succes buiten de landsgrenzen. Na het winnen van de Europa Cup I in 1970 én de Wereldbeker in datzelfde jaar, hoeven de fans niet lang te wachten op een nieuwe mijlpaal. Als eerste Nederlandse club wint Feyenoord de UEFA Cup, door topfavoriet Tottenham Hotspur over twee wedstrijden te verslaan. Op White Hart Lane weet Feyenoord de Londenaren op 2-2 te houden, maar in de eigen Kuip winnen de Rotterdammers met 2-0.
 
Ontwerp
De Feyenoord penning in coincard is, net als de Free a Girl uitgifte, voorzien van een penning én een QR-code voor de NFT, welke u kunt claimen en aan uw verzameling kunt toevoegen. Meer hierover leest u op www.knm.nl/nft.
 
Op de voorzijde van de penning is het bekende logo van Feyenoord Rotterdam afgebeeld. De keerzijde bevat de twee belangrijke hoogtepunten waarvan we het jubileum in 2024 vieren: links het logo van de club ten tijde van het eerste landskampioenschap in 1924, rechts ziet u de trofee van de UEFA Cup. Onderaan de penning komen de getallen 100 en 50 samen en helemaal onderin zijn het munthuisteken en het muntmeesterteken afgebeeld.
 
De penning steekt in een mooie coincard die volledig in het teken staat van het eerste landskampioenschap 100 jaar geleden en het winnen van de UEFA Cup, 50 jaar geleden. Op de voorzijde van de coincard is het elftal uit 1924 te zien. Op de keerzijde is een afbeelding te zien van clubicoon Wim Jansen die de UEFA Cup omhoog houdt. 


 
Meer informatie
Artikelnummer 0118843
Metaal Cu/Ni
Gewicht 15,5 g
Diameter 33 mm
Rand Glad
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 7.500