Henk Schiffmacher Penning in coincard

€ 12,50
Henk Schiffmacher Penning in coincard

Henk Schiffmacher Penning in coincard

€ 12,50
  • Henk Schiffmacher penning én coincard ontworpen door 'Hanky Panky' himself!
  • Artistieke vermenging van munt en tattoo kunst
  • Ter ere van 40 jaar Henk Schiffmacher als wereldberoemde tattoo artiest
  • Onderdeel van de officiële Coincard catalogus
  • Exclusief geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

40 jaar tattoo kunsten van Henk Schiffmacher
Henk Schiffmacher zit 40 jaar in het vak en dat willen wij vieren! In 1979 opende de wereldberoemde tattoo artiest zijn eerste tattoo shop en de rest is geschiedenis. In 2017 werd Schiffmacher zelfs benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke Nederlandse Munt is een unieke samenwerking met Schiffmacher aangegaan waarbij zowel de gehele penning als het design op de coincard uit de pen van Schiffmacher komen. Deze penning in coincard is dus met recht een échte Schiffmacher te noemen en een eyecatcher voor iedere artistieke verzamelaar.

Voorzijde
Door speciale 3D en modelleer technieken is het portret van Henk Schiffmacher ‘en profil’ op de penning afgebeeld. Als aanvulling op het muntmeester- en munthuisteken van de Koninklijke Nederlandse Munt is daarboven ook een teken van Schiffmacher te zien; zijn welbekende “skull”. De tekst “HENK SCHIFFM∀CHER” staat vermeld op de voorzijde van de penning.

Keerzijde
De keerzijde toont een afbeelding van een dame die boven woeste golven hangt en zich vastklampt aan een kruis. De afbeelding is onderdeel van een serie ontworpen door Schiffmacher in de klassieke tattoo stijl ‘Rock of Ages’. Het is een uniek ontwerp waar modelleur Juan Sanchez-Castano hoog reliëf heeft toegepast. De tekst “IN GOD WE TRUST, EVERYBODY ELSE PAYS CASH” staat vermeld op de penning en is ook de kreet die de etalage van Schiffmacher’s tattoo shop siert. 

Van kunst naar munt
In deze video zie je hoe de modelleur, Juan Sanchez-Castano, Schiffmacher's ontwerp omzet naar de penning:

 
Meer informatie
Artikelnummer 0105220
Niet te bestellen tekst Uitverkocht
Metaal Cu/Ni
Gewicht 15,5 g
Diameter 33,0 mm
Rand Glad
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage max. 4.040 in coincard