Herman Brood penning Zilver 1 ounce met kleur

€ 119,00
Herman Brood penning Zilver 1 ounce met kleur

Herman Brood penning Zilver 1 ounce met kleur

€ 119,00
Uitgifte ter ere van de 75e geboortedag van Herman Brood
  • Een eerbetoon aan het creatieve multitalent Herman Brood
  • In samenwerking met de erven Brood
  • Sterling Zilveren penning van hoge kwaliteit
  • Ontwerp verpakking geïnspireerd door The Beat Goes On
  • Inclusief Certificaat van Echtheid
Levering vanaf 5 november 2021
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Muzikant, schilder, acteur, dichter. Dit jaar zou het creatieve multitalent Herman Brood (1946 – 2001) 75 jaar geworden zijn. In zijn nagedachtenis lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt maar liefst drie bijzondere uitgiften in samenwerking met de erven Brood.
 
Herman Brood
Herman Brood groeide op in Zwolle en was van jongs af aan al bezig met muziek maken en tekenen. Na de middelbare school ging hij naar de Kunstacademie in Arnhem. Daar speelde hij in zijn eerste bandje: The Moans. Na in verschillende bandjes te hebben gespeeld, met als grootste succes de band Herman Brood & His Wild Romance en de hit Saturday Night, stortte hij zich voornamelijk op zijn beeldende kunst. Brood werd geïnspireerd door de Cobra-traditie: een internationale beweging van jonge, vooruitstrevende kunstenaars in de periode 1848-1951. Zijn stijl wordt gekenmerkt door grote doeken met felle kleuren en dikke zwarte lijnen gemaakt met een spuitbus. Deze felle primaire kleuren waren grotendeels noodzaak: Brood was namelijk kleurenblind. De handtekening ‘brood’ vormt veelal een opvallend onderdeel van het schilderij. Herman Brood was bovendien bekend onder het Nederlandse publiek als de belichaming van het credo sex, drugs and rock ’n roll. Al sinds zijn studententijd kampte hij met een (hard)drugsverslaving. Helaas ook met de gevolgen van dien: in 2001 was zijn lichaam uitgeput door de extravagante levensstijl. Op 11 juli 2001 nam Brood het heft in eigen hand en beëindigde hij zijn leven.
 
Het ontwerp
De Herman Brood-uitgifte is ook verkrijgbaar in Zilver 1 ounce mét kleur. Naast het werk The Beat Goes On, dat de rode draad vormt bij de Herman Brood-uitgiften, zet elke uitgifte een ander kunstwerk voor het voetlicht. De voorzijde van de uitgifte in 1 ounce Zilver laat het werk Where Were You When I Needed You in volle glorie zien. Op de keerzijde is de kunstenaar zelf afgebeeld met zijn welbekende handtekening ‘brood’. De Herman Brood penning Zilver 1 ounce wordt geleverd in een kokerverpakking inclusief Certificaat van Echtheid. Een waar kunstwerkje voor in uw huis!
Meer informatie
Artikelnummer 0112308
Metaal Zilver
Gehalte 999/1000
Gewicht 1 troy ounce (31,1 g)
Diameter 38,7 mm
Rand Glad
Kwaliteit Prooflike
Oplage 500