Jaarset Nederland 2023 Proof-kwaliteit

€ 79,95
Jaarset Nederland 2023 Proof-kwaliteit

Jaarset Nederland 2023 Proof-kwaliteit

€ 79,95
  • Alle acht Nederlandse euromunten in één set, geslagen in de allerhoogste Proof-kwaliteit
  • Bevat een exclusieve penning: deze is niet los verkrijgbaar!
  • Hét cadeau om het jaar 2023 te herinneren
  • Met genummerd Certificaat van Echtheid
  • Onderdeel van de Nationale Collectie®
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Als cultuurdragers en communicatiemiddelen fungeren munten als een soort tijdscapsules. De Jaarsets Nederland uit 2023 worden daarom gekoppeld aan (inter)nationale en persoonlijke mijlpalen van dit jaar. Bovendien staan van 2022 tot en met 2025 de Jaarsets uit de Nationale Collectie® in het teken van de vier elementen: aarde, water, vuur en lucht. De elementen zijn immers verbonden aan de seizoenen die ons jaarritme bepalen. De serie gaat dit jaar verder met het element ‘water’.
 
Jaarset met unieke penning
De Jaarsets Nederland 2023 in Proof-kwaliteit staat in het teken van water. De kracht en het belang van water is terug te zien op de penning: een papieren bootje houdt zich staande op de krachtige golven. Deze penning is speciaal ontworpen voor de set en is dan ook niet los verkrijgbaar.  De aarde bestaat voor 70% uit water: alle oceanen, zeeën, rivieren, plassen en beken behoren hiertoe. Water is een krachtig element dat altijd in beweging is. Water brengt uitdagingen met zich mee door vervuiling, een tekort of juist een overschot. Maar water is ook van levensbelang: dankzij dit element is een goede bodemvruchtbaarheid mogelijk, kunnen planten en gewassen groeien en hebben mens en dier voeding. Daarnaast zorgt water voor biodiversiteit, wat zeer belangrijk is voor de toekomst van onze planeet.
 
Proof-kwaliteit
De euromunten in de set zijn geslagen in Proof-kwaliteit, de allerhoogste kwaliteit die een munt kan hebben. Op Proof-munten zijn verschillende technieken toegepast die de kwaliteit van de munt verbeteren, waaronder het gebruik van gepolijste muntplaatjes en stempels. Hierdoor komt het reliëf extra mooi naar voren ten opzichte van de achtergrond. Proof-munten worden één voor één geslagen, alleen met handschoentjes vastgepakt en zitten verpakt in capsels om beschadigingen te voorkomen.
 
Specificaties penning
Metaal Zwaar verzilverd
Kwaliteit Prooflike
Gewicht 15,8 g
Diameter 33 mm
Oplage 3.000
Meer informatie
Artikelnummer 0116422
Metaal Divers
Kwaliteit Proof
Nominale waarde 3,88 euro
Oplage 3.000