Jaarset Nederland 2024 Proof-kwaliteit

€ 85,00
Jaarset Nederland 2024 Proof-kwaliteit

Jaarset Nederland 2024 Proof-kwaliteit

€ 85,00
Zet op Wensenlijst
  • Alle acht Nederlandse euromunten in één set, geslagen in de allerhoogste Proof-kwaliteit
  • Bevat een exclusieve penning: deze is niet los verkrijgbaar!
  • Hét cadeau om het jaar 2024 te herinneren
  • Met genummerd Certificaat van Echtheid
  • Onderdeel van de Nationale Collectie®

Levering vanaf begin juni

Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Als cultuurdragers en communicatiemiddelen fungeren munten als een soort tijdscapsules. De Jaarsets Nederland uit 2024 worden daarom gekoppeld aan (inter)nationale en persoonlijke mijlpalen van dit jaar. Bovendien staan van 2022 tot en met 2025 de Jaarsets uit de Nationale Collectie® in het teken van de vier elementen: aarde, water, lucht en vuur. De elementen zijn immers verbonden aan de seizoenen die ons jaarritme bepalen. De serie gaat dit jaar verder met het element ‘Lucht’.

Jaarset met unieke penning

De Jaarsets Nederland 2024 in Proof-kwaliteit staat in het teken van het element lucht. Lucht is een van de elementen die de basis vormen van ons bestaan. Dankzij lucht kunnen mensen, maar ook flora en fauna op aarde, in leven blijven. Dit onmisbare element is tegelijk ook het meest ongrijpbaar: we kunnen lucht niet altijd zien, maar het is overal om ons heen.  

De Jaarset Nederland 2024 Proof-kwaliteit komt dit jaar met een nieuwe penning, welke ook volledig in het teken staat van het element lucht. De voorzijde van de penning heeft een bijzonder design wat symbool staat voor het element lucht: een luchtballon zweeft door de wolken. Voor het eerst is de keerzijde van de penning voorzien van een ontwerp, waar deze voorgaande jaren altijd vrij werd gehouden. Aan de onderzijde is een wolkenlucht zichtbaar. In het midden vliegen vogels door de lucht, terwijl op de achtergrond een zon zichtbaar is. Rechts bovenin staat de tekst ‘Jaarset 2024’. 

Proof-kwaliteit

De euromunten in de set zijn geslagen in Proof-kwaliteit, de allerhoogste kwaliteit die een munt kan hebben. Op Proof-munten zijn verschillende technieken toegepast die de kwaliteit van de munt verbeteren, waaronder het gebruik van gepolijste muntplaatjes en stempels. Hierdoor komt het reliëf extra mooi naar voren ten opzichte van de achtergrond. Proof-munten worden één voor één geslagen, alleen met handschoentjes vastgepakt en zitten verpakt in capsels om beschadigingen te voorkomen.

Specificaties penning

Metaal Zwaar verzilverd
Kwaliteit Prooflike
Gewicht 15,8 g
Diameter 33 mm
Oplage 2.500
Meer informatie
Artikelnummer 0118793
Metaal Divers
Kwaliteit Proof
Nominale waarde 3,88 euro
Oplage 2.500