KWF Kankerbestrijding Penning in coincard

€ 12,50
KWF Kankerbestrijding Penning in coincard

KWF Kankerbestrijding Penning in coincard

€ 12,50
  • Speciale uitgifte ter ere van 70 jaar KWF Kankerbestrijding
  • Met het portret van Koningin Wilhelmina, gebaseerd op de gulden
  • In navolging van de uitgiften van het Prinses Máxima Centrum en 30 jaar Make-A-Wish
  • Onderdeel van de officiële Coincard Catalogus
  • Exclusief geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Deze penning vertelt het verhaal van 70 betekenisvolle jaren van KWF Kankerbestrijding, opgericht door Koningin Wilhelmina in 1949. De stichting zet zich in voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Op de voorkant en de achterkant van de coincard zijn diverse patiënten, collectanten en onderzoekers te zien. Deze groepen maken het gezamenlijk mogelijk het doel van KWF te behalen. Samen komen we steeds dichterbij. 

Voorzijde
Op de voorzijde is het portret van Koningin Wilhelmina te bewonderen, dat gebaseerd is op de Gulden met haar beeltenis. Het omschrift bevat de tekst: 70 JAAR KWF KANKERBESTRIJDING / KONINGIN WILHELMINA met daaromheen een sierlijke ring.

Keerzijde
Op de keerzijde bevindt zich het logo van KWF Kankerbestrijding, dat ‘groeit’ als een spiraalvormige schelp. Dit ontwerp staat niet alleen voor groei, maar ook voor leven. Tevens zijn het muntmeester- en munthuisteken van de Koninklijke Nederlandse Munt weergeven.

Wat is Brilliant Uncirculated?
Brilliant Uncirculated kwaliteit: de eerste munten die met een nieuwe muntstempel worden geslagen, waardoor ze meer glimmen dan de munten in uw portemonnee.

Ceremoniële Slag
De ceremoniële Eerste Slag werd in 2019 verricht door HKH Prinses Beatrix, beschermvrouwe van KWF Kankerbestrijding, op de geboortedag van Koningin Wilhelmina, 31 augustus. De ceremonie vond plaats in het bijzijn van mensen die kanker hebben of hebben gehad, kankeronderzoekers en meerdere generaties collectanten.

Meer informatie
Artikelnummer 0105207
Metaal Cu/Ni
Gewicht 15,5 g
Diameter 33,0 mm
Rand Glad
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 7.000