Liesbeth List penning in coincard

€ 10,00
Liesbeth List penning in coincard

Liesbeth List penning in coincard

€ 10,00
  • In samenwerking met dochter Elisah Baijens
  • Uniek ontwerp geïnspireerd door Lists vinylplaten
  • Een ode aan een legendarische Nederlandse artiest
  • Onderdeel van de Nederlandse Coincard Catalogus
  • Geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt
Direct leverbaar
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Op 25 maart 2020 zijn we tijdens de coronaperiode in stilte een van de grootste artiesten van Nederland verloren: Liesbeth List. La List had een omvangrijke muzikale carrière van ruim 55 jaar. Om de grande dame postuum te eren, slaat de Koninklijke Nederlandse Munt een speciale uitgifte.
 
Een eerbetoon aan een legendarische artiest
Liesbeth List (12 december 1941) had al op jonge leeftijd interesse in literatuur, kunst en muziek. Ze trad in 1962 voor het eerst op op televisie, bij de talentenshow Nieuwe Oogst en de Rob de Nijs Show. Hierna gaat het snel met haar carrière. Ze krijgt groot succes met het theaterprogramma Shaffy Chantant, waarbij ze een levenslange (muzikale) band opbouwt met artiest Ramses Shaffy. Vanaf eind jaren ’60 boekte List ook in het buitenland succes en werkte zij samen met grote namen als Charles Aznavour, Rod McKuen en Gilbert Bécaud. Verschillende platen kregen een gouden of platinastatus. Bovendien werd zij, naast haar muzikale carrière, ook geroemd als actrice na haar rol als Edith Piaf in de musical Piaf. Met de Liesbeth List-uitgiften kijken we terug op de langdurige en indrukwekkende carrière van deze grote Nederlandse artiest.
 
Muzikaal ontwerp
Het muzikale ontwerp van de penning in coincard is een ware eerbetoon aan de grote artiest. Op de voorzijde ziet u een klassiek portret van List zoals we haar het beste kennen: met haar haar in een lange bob met pony. Op de keerzijde staat het silhouet van een zingende List met op de achtergrond het reliëf van een vinylplaat. Ook de coincard zelf staat in het teken van Lists beroemde platen en toont LP-hoezen van haar belangrijkste werk.
Meer informatie
Artikelnummer 0112494
Metaal Cu/Ni
Gewicht 15,5 g
Diameter 33,0 mm
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 4.000